Blog

Групи за ранно детско развитие

Групи за ранно детско развитие

Групи за ранно детско развитие с Оля и Нели.

Направете най-добрия коледен подарък за Вашето дете с карта за 10 посещения за група за ранно детско развитие.

От януари стартираме две групи за ранно детско развитие. Групите са предназначени за лазещи бебета и деца до 3-годишна възраст заедно с техните майки. Всички упражнения за бебета и техните майки са придружени от игри и музика.

Програмата включва четири вида занимания за стимулиране на холистичното развитие на децата от техните първи месеци:

– когнитивни или тези, които помагат на детето да познава по-добре себе си и света наоколо
– двигателни или тези, които развиват физиката на децата
– фина моторика с упражнения за сетивата и захватите
– социални умения, за да могат децата да общуват по хармоничен и уверен начин с другите.

Упражненията са съобразени с възрастта на децата и техните умения, затова са разделени на две отделни групи. Групите се водят в присъствието на майките, за да могат те да правят упражненията заедно с децата си и вкъщи.

Кога: Всеки петък от 11:00 до 13:00 ч.
От 11:00 до 12:00 ч. – група за мама и бебе от лазене до прохождане с Оля и бебе Светлин.
От 12:00 до 13:00 ч. – група за мама и бебе от стабилно ходене до 3 години с Нели.

Цена: 12 лв. – индивидуално посещение
Карта за 10 посещения – 100 лв.
Начало на заниманията – 10 януари 2020 г.
Записвания на 0882 865 569.

Оля е учител и образователен експерт с богат опит в областта на образованието и майка на две момчета. Тя е магистър „Социална комуникация“ по образование, а по призвание е учител. През 2011 прави кариерен поврат и придобива педагогическа квалификация като преподавател по програмата на „Заедно в час“. В края на 2015 се включва в екипа на Института за прогресивно образование начело на образователния отдел, където внедрява разнообразни образователни иновации, планира и реализира обучения за учители и родители.

Нели е кинезитерапевт и дългогодишен спортист (акробатика и батут, класически балет, волейбол). Има опит с деца от различни възрасти, занимава се с двигателното развитие на деца с ментални и ортопедични проблеми, в момента води групи за деца със СОП (специални образователни потребности). Персонален треньор е на деца с протезни крайници. Работата ѝ включва дисциплини като лечебен масаж, китайски точков масаж, подвижни игри с изправителен характер, спортна гимнастика, катерене, кондиционна тренировка.

Оля и Нели реализират програмата за ранно детско развитие в Angel Steps, защото вярват, че първите месеци от развитието на децата са изключително важни, за това те да придобият най-важните умения, които ще им служат през целия живот. Всеки ден е ценен и важен, за това Оля и Нели обединяват сили и знания от сферата на педагогиката, кинезитерапията и майчинството и канят майките да се включат в групите и да подарят преживяване, а не играчка на своите деца за Коледа!